Dneska bylo venku hrozně sychravo, tak jsem se rozhodla trochu ten šedivý den vybarvit.
Hrášková polévka je strašně jednoduchá a hlavně strašně dobrá. Kdo je milovníkem zeleninových polévek, měl by vyzkoušet tento recept :)
Přísady pro polévku z 1kg hrášku
hrášek- čerstvý/zelený
- 2 cibule
- zeleninový vývar - klasický/ bujon
- starší chleba- já jedině tmavý a domácí
Postup
1. Dáme si vařit zeleninový vývar. Můžeme klasicky ze zeleniny či případně z bujonu. Obě varianty mám vyzkoušené a chuťově jsou výborné obě.
2. Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno a na kapce oleje ji osmahneme.
3. K cibulce přidáme hrášek, trochu vody a necháme tchvilku podusit.
4. Nakonec do vařícího vývaru přidáme tuto směs a počkáme, dokud nám hrášek nezměkne.
5. Polévka se nám vaří a my máme čas si připravit zdravější krutonky.
6. Rozehřejeme si pánev a na sucho opečeme kousky chleba. Pořídila jsem si pánev, která dokáže ,, smažit" i bez oleje.
Hrášek je krásně měkoučký, krutonky hotové a můžeme nalévat.
DOBROU CHUŤ
Vypadá dobře, hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatDěkuju, byla výborná :)
VymazatAni nevieš ako ma tento článok potešil, pretože HRÁŠKOVÚ POLIEVKU A VŠETKO S HRÁŠKOM MILUJEM!! ♥
OdpovědětVymazatJá takovéto polévky miluju !Teď jsme prozměnu měli čočokovou :D
VymazatOdmalička zbožňujem hráškovú polievku - či už "klasickú" alebo krémovú ❤
OdpovědětVymazatBEELIEVIN
Krémovou jsem ještě neměla, ale chystám se ji vytvořit :))
Vymazat